Jabben

 

 

 

I dag er en trist dag, Jan Bjørn Gare, Jabben, begraves i Drangedal kirke.

Han fikk sitt 3 slag tirsdag etter rennet på Beitostølen. Han var innom hytta og vi hadde en lang prat fredagen. Han hadde jobbet knallhardt siste året med opptrening, og han var i god form! Han manglet litt styrke i den ene handa, ellers var han sprek og  i veldig godt humør! Han gledet seg som en unge til sesongens første skitur på Flya dagen etter. Der hadde han en fin tur.

Og dette sier mye om Jabben..

I dag er det mange som «vil være» skiløpere. Han var en ekte skiløper. En skiløper av den gamle skolen.  Som trente seg i senk med legenden Tor Håkon Holte tidlig på 80 tallet.  Og han hadde endeløse historier ifra rå trening på den tida.

Jabben kunne mye om langrenn, og han engasjerte og motiverte mange rundt seg. Jørgen og jeg ble godt kjent med han da vi startet opp Team Xtra personell med Nils Marius Otterstad 2007/2008. Jobben hadde da en ide om en rå rulleskitur som burde bli rulleskirenn. Kragerø-Gautefall. Jørgen var med på den første turen, sammen med en gjeng av Jabbens trenings kompiser. Året etter var jeg med. Så ble det rulleskirenn. Jobben sto bak alt! Nå er det et TV sendt renn i en rulleskicup.  Siden den gang har du vært en trofast del av vårt lag!

Det ble mange spennende turer med vårt lag. Først Xtra personell, så Centric, så Santander og etterhvert Ragde.

Til Marcialonga, Vasaloppet, Åre og Birken. Han leverte drikke, kjørte bil, hentet løpere og servet teamet på en rå måte. Alltid positiv, alltid offensiv!

Jabben vil bli dypt savnet. Du hadde rå holdninger og spredde det rundt deg! Du elsket langrenn, og motiverte mange.

Du kommer til å være i våre tanker når vi skal gå renn i vinter, ov vi skal «gå så stavane bøyer sæ» !

 

 

 

2 replies
 1. Bjarne Lie
  Bjarne Lie says:

  Hei Anders,

  Det var utrolig trist å høre! Jeg kjente Jan Bjørn godt! En mere dedikert person til langrennsporten skal en lete lenge etter!

  Samtidig vil jeg rette en takk til deg ,Anders! Det er veldig interessant å følge bloggen din. Jeg som en ivrig turløper får masse nyttige tips av å lese bloggen din. Du viser også at alder ikke trenger å bety så mye, dersom en brenner for noe. Takk for alt du har betydd for langrennsporten! Vil benytte anledningen til å ønske deg og din familie god jul!
  P.s Lykke til med Ski Classic på nyåret.

  Mvh Bjarne Lie

  Svar
 2. Kim Vegard Rekvik
  Kim Vegard Rekvik says:

  Hei Anders
  Veldig hyggelig innlegg om Jabben. Jeg har selv blitt kjent med han de siste årene etter en tur til Vasaloppet han organiserte.
  Jeg fikk god kontakt med han og hjalp han litt med organisering av samlinger til langløpssatsningen. Han gav meg også tilliten til bistå og overta mye av turrenn organiseringen hans. men dessverre hadde jeg ikke tid.
  Har hatt mange artige og hyggelige prater med han, og han satte utrolig pris på det forholdet han hadde til dere.
  Jabben hadde en ståpåvilje som få andre.
  Lykke til i Ski Classics.
  Reiser selv til Marcialonga, men kun for å fullføre. Når det er utført blir det å løfte glasset vad målstreken for han.
  Hilsen Kim Vegard Rekvik

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *