Klar for La Sgambeda!

 

Endelig klar for første skirenn i år! La Sgambeda er et renn i høyden i Livigno. Starter på 1850 og går til litt over 2000 moh. Rennet er bare 35km og det blir høy fart. Det er kalde og stabile forhold. I dag var det 18 minus og harde spor, er muligheter  for lett snø 1cm i natt. I morgen skal laget kjempe om spurtpoeng, klatrepoeng og vi vil vinne rennet. Tord vant ifjor, etter et utrolig bra rykk siste stigning der bare Chernousov fulgte. I år er det ca 2km flatt etter denne lille stigningen, og det blir fort en hard spurt i slak mot på 1km, det er tungt i høyden! Når det er kaldt som det er nå er det ofte vanskelig å komme ifra, så jeg venter et stor felt og mye krangling om spor, det er tidvis bare 2 spor..og scooteren kjører i et.

Vi har testet mye ski og gjort en stor jobb for senere i vinter. Her i Livigno har Magnar Dalen, Lennart Larsson og Morten Brørs gjort en fantastisk jobb med våre Fischer ski. Det handler om å teste store deler av ski parken også for renn senere i vinter.Jeg føler meg trygg på at vi har gode ski! Vi tester litt annerledes ski enn vanlige WC løpere. Vi tenker staking, og i tillegg til å gli fort må de flyte bra i motbakker, vi trenger ikke tenke på smørelommer. Det fungerer med både lave flate ski og høye stivere ski. Ofte er de høye siene best i faste harde spor, ,mens de lave kan gå lettere oppover.

I morgen tror jeg vi møter hard motstand ifra løpere som Chernousov, Dementiev, Simen Østensen, Morten Eide Pedersen og noen russere. Dessuten imponerte Lager 157 i Pontresina og vi vet de kjemper hardt om poeng. Det blir et kort og intensivt renn!

Følg med på NRK 09.25 da starter Kari, herrene starter 10.00 se på NRK1.

I Sverige sender Kanal5.

De siste dagene har jeg trent:

Onsdag:1. Langtur og skitest rolig 3.10t.     2. Løp 40 min og litt lett styrke.

Torsdag: 1. Skitest og rolig trening 2.15t     2. Løp rolig 40 min

Fredag: Skitest og drag i løypa i konkurranse fart 3 drag på mellom 4-8 min. Kaldt!

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *