La Sgambeda seier til Andreas!

Herlig med seier til Andreas i sesongens første langløp. Tord gjorde et fantastisk opptrekk og var sterk. Dessverre knakk han stav på oppløpet og mistet en topplassering. Oskar var veldig sterk idag, 3 i første sprint. Det koster, og han hadde det vondt resten av løpet men klarer en 5 plass tross stav brudd. Det sikrer ledelse av ungdomstrøya. Øyvind er tilbake i god form og Kari imponerer med sterkt løp og 3 plass. Vi vinner dagens lag konkurranse i hard fight med Lager 157.

For min egen del var dagen tung. Jeg var spent etter mine 10 sykedager på sofaen. Har følt fremgang her nede og kjente meg bra på drag i går. Idag var det tungt hele dagen, og var på halen på tetfeltet mot mål. Hadde håpet å ta endel klatrepoeng, og deretter kunne hjelpe Tord og Andreas, men hadde nok med å være med. Blir her en dag til, så hjem for å trene godt imot rennene i januar. Ble tilslutt 14,  4.1 sek bak Andreas.

I en løp som idag er det mye kamp om posisjoner på avgjørende steder av løypa. Det koster, og de sterkeste kommer seg først men må å bruke krefter. Det er såpass mye lettere å ligge med bak at jeg kom meg med inn. Idag imponerte Torgeir Skare Thygesen, Team Oslo Sportslager. Han hang og slang sammen med meg på halen men imponerte med en rå avslutning.

For de som ser på min pulskurve idag, gled mitt belte litt ned i utforkjøringene etter hillclimb, difor litt hull i kurven.

God Italiensk pizza i kveld for å feire Andreas!

 

6 replies
 1. Isak
  Isak says:

  Gratulerer med seier og topp laginnsats. Vet ikke om jeg så feil, men gikk mange av dere med skøyteski i dag ? I såfall hvorfor det ?

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Takk for det! Stemmer at vi alle gikk på skøyteski på lørdag. Grunnen er helt enkelt at de var raskest. Når vi bare staker spiller ikke smøre lomme noen rolle. Vi søker rett og slett de raskeste skiene. Vi har endel stive ski som ofte kjennes bra i høy fart. Så har vi mange DP ski som er myke klassisk ski som ofte velges da de går lett i motbakker da de har lite trykk foran. I år har FISCHER kommet med utrolig bra ski, noe som vi også ser i WC der mange velger nye ski. Vi fikk noen skøyteski som viste seg å være veldig gode i Livigno. Ulempen med skøyteski i lange renn er at trykk punktene mot snøen ofte er korte, da de er laget for å skøyte på. da slites pulver litt fortere og de kan tape seg i lange renn. Allikevel velger vi ofte slike ski, og de var veldig gode på lørdag.

   Svar
 2. Peter Drew
  Peter Drew says:

  Hei Anders, well done, especially after your illness. You told me about the Polar arm strap, I purchased one and find it much better / more comfortable to wear than a chest strap.

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Thanks!
   My Polar strap normally is working perfect for me, and never have fall off. In the race Saturday I had it very slack for no press on the chest. It was 15 minus and no sweating at all, so it slip down in the end of race. I will absolutely try the new ARM STRAP from POLAR. Next race…

   Svar
 3. Øystein Rasch-Halvorsen
  Øystein Rasch-Halvorsen says:

  Hei Anders. Super blog fra, etter min mening, en av kongerikets «all time» største idrettsprofiler 🙂

  Er litt nysgjerrig på generell strategi mht prepp. Er gullstandarden fortsatt tilpasset slip/glider/topping? Erfaring med stålsikling ala Kuzmin/Multicut og manuell struktur/evt topping i konkurranse?

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Tusen takk for det! Prepping av ski kan gjøres ganske enkelt og bli bra. Det kan også gjøres komplisert for å vinne marginer…og det prøver vi jo på..
   1. Det viktigste er skienes egenskaper. Et godt skipar er alltid bra, men du kan ikke smøre et dårlig par bra..
   Ulike spenn om vått eller kaldt.

   2. Struktur er avgjørende. På kald og tørr snø er det fin struktur. Mange skifabrikanter leverer gode strukturer. Vi gikk på en Fischer slip lørdag. Man kan og prege skiene med et rille verktøy etter fuktighet og snø.

   3. Produkter. For topp gullstandard brukes en hard HF voks i bunn. Ofte Swix Marathon glider i lengre renn. Så legges et pulver. Swix FC7X er ofte brukt. I lengre renn bruker vi meget sjelden topping da det har kort effekt og kan påvirke pulveret under.
   I kortere renn kan man fint gå på bare voks eller topping. Pulverets egenskap kommer særlig frem etter litt km..

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *