Levi..og finale!

 

Levi er et fantastisk bra renn, 70k i variert terreng med både tøffe stigninger og lengre stake partier. Det ble satt hard fart allerede ifra start, og kampen om klatretrøya var viktig for Tors Asle og Morten Eide Pedersen. Utrolig gøy å ha med Livo Niskanen, som regjerende OL mester på 5mil. Det ble gått hardt opp til klatre prisen, Morten klarte å ta trøya. Etter dette fortsatte vi offensiv gåing i håp om å komme løs. Tord var villig til å bruke mye krefter for å klare dette. Utrolig gøy å klare å komme løs sammen som lag, først meg, Tord, Andras, Berdal og Simen, så kom også Øyvind opp. Etterhvert var vi 4 Team Santander løpere som samarbeidet utrolig bra om å holde farta. Vi viste lite om skia hold helt inn, det ble fort bløtere på slutten. I finalen ble det Andras som slo Tord, jeg prøvde meg på en langspurt.

Jeg er utrolig glad for å avslutte sesongen på denne måten. Vi har hatt full klaff med ski og form siste måneden. Det har vært viktig og mentalt holde fokus, særlig etter påske. Jeg har trent lite og heller bevart litt overskudd mot renn. Sport sjef Magnar Dalen har lagt ting til rette for at vi har vær godt forberedt til rennene som kom etter Vasaloppet.  Nå venter Grønland fokus. Vi reiser til Skinnarbu og Hardanger vidda tirsdag for å teste utstyr. Det blir spennende!

Dette trente jeg mellom Reistadløpet og Levi:

Lørdag 7: Reistad løpet

Søndag 8: Reise, sliten

Mandag 9: Sliten, endel møter og jobb

Tirsdag: 10 1.Skierg 10, styrke 45min, skierg 5x20s Max.     2. Kort skitur 45 min

Onsdag 11: Løp mølle 10%, 5-4-4-4, fart ifra 11-13, ok følelse

Torsdag 12: Reise Levi, ski 1.45 test

Fredag 13: Skitest med 3 drag 3 min 2.20t

Lørdag: Levi

6 replies
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Jeg kjører denne økta bare for å friske opp kroppen før renn. Ønsker å komme lett opp i ganske høy puls, ventilere mye luft 2 siste drag, ikke være særlig stiv. Løper 5 min 11km, så 3 drag der jeg ikeropp til 13. 10 % stigning. Kommer til ca 170-172 i puls 2 siste drag, ikke noe stiv. Har 182 i Max.

   Svar
 1. Aleksander Hornnes
  Aleksander Hornnes says:

  For ett kjempe løp av deg! Artig å se at du kjemper helt i toppen, så også ut som dere utklasser konkurrentene på ski/smøring.

  Skal gå til innkjøp av en kaldski og våtski neste sesong men vil du anbefale å kjøpe brukt av en kontrakts løper eller nye i butikk ?

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Takk for det! En veldig bra avslutning av sesongen! Ville anbefale kjøp hos en butikk som er gode på ski og har god kunnskap. Finnes mange av de. Kontrakts løpere leverer tilbake ski ikke bruker. Ski ifra butikk er akkurat samme som vi konkurrerer på, så å få hjelp til plukk av riktig skier viktig.

   Svar
 2. David Holm
  David Holm says:

  Grattis till en toppen säsong! Hur mjuka är Skate skidorna ni använder( hur många kg är de för)?

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *