En oppvisning i kapasitet og lagfølelse!

3 mila i OL fikk en annen avslutning enn de fleste hadde ventet seg. Mange hadde nok sett for seg et oppgjør med høy fart mellom Dario Cologna,  Klæbo, Harvey, noen russere og Martin. I stedet ble løpet et knallhardt løp ifra start, Niskanen setter fart, og ut på skøytinga er de fleste temmelig slitene.  At Kruger klarer opphentingen og er så sterk er utrolig imponerende. Når Holund gjør sitt rykk 10km før mål tetter Dario luka, når Kruger går ca 4km før mål orker verken Dario, Harvey eller noen annen gjøre noe. Vi ser at Martin og Holund har krefter, men de forventer seg nok at andre også har krefter og vil ha gull.. Men ingen har mer å gå med. Da er luka plutselig 20s og Kruger har gullet. At Martin og Holund deretter går ifra resten av feltet og tar sølv og bronse er fantastisk å se.

Herlig å se kapasitet vinner i en felles start der mange hadde sett for seg et spurtoppgjør! Spitzov er en ung løper kjent for motbakke løping. Løperne på 1,3,5,6 og 7 har mellom 85 og 90 i maxO2!

Det er noe å ta med seg for unge løpere..

Dagen var også en fantastisk lag prestasjon vi ikke har sett før når det gåes om OL gull. I langløp jobber vi som lag hele tiden, vi går for poeng og vi hjelper hverandre. Når 4 norske  ski løpere skal gå for et OL gull er dette meget krevende å gjennomføre. All honnør til Tor Arne Hetland som klarte dette og Martin og Holund som gjennomførte i kampens hete.

Jeg så Kruger på nært hold når jeg gikk sammen med han i rulleski renn i Bø og i Blink festivalen i sommer. Han var utrolig sterk…i staking. Jeg tenkte den gang at «han tar medalje i OL»..men jeg trodde nok på 15F.

Hans Kristian Stadheim har hatt en stor innvirkning på begge LYN gutta. Det er inspirerende å se utviklingen de har hatt og hvordan de har trent for å bygge opp kapasiteten sin.

Deter og imponerende å se Martin vente med å bruke krefter for et så etterlengtet OL gull..

Mest av alt imponerte Kruger som tross i en tung start tar seg inn, griper sjansen og tar OL gull!

Nå gleder jeg meg til å se Klæbo gå sprint…det blir rått! Jeg tror Pellegrino er hans tøffeste konkurrent.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *