Oslo Maraton!

 

For mange har Oslo Maraton vært et fint treningsmål i sommer. Nå er det bare 9 dager igjen. Om du skal være godt forberedt til hel eller halv maraton krever det flere måneder med endel lengre turer på asfalt, både rolige og i høy fart. Det stiller krav til både kondisjon og muskulær styrke. Beina må tåle julingen den får. Løper du 10km er det andre krav, men ønsker du å løpe fort må du ha mye spesial trening med løp i høy fart på flatt underlag. En veldig bra og vanlig økt er 1000m og 2000m i konkurranse fart og litt over konkurransefart med pauser på 1 min.6-8-10 stk eller også flere om det er hel distanse du satser på.

Hva kan gjøres siste uka?

Overskudd er viktigst. Reduser trenings mengde og ta gjerne endel hviledager.

Jeg ville anbefale en medium langtur i helga på ca 20km. En farts økt mandag, f.eks 6x1000m litt over din konkurranse fart. Hvile tirsdag. En kort løpe økt onsdag der du kjenner litt på åpnings fart og noen korte lette drag. Hvile torsdag, og en lett joggetur fredag. Sørg for bra søvn , godt overskudd og gled deg til konkurransen!

Jeg er fortiden i Livigno, Italia. Her er hele laget i ca 21/2 uke. Vi tror fortsatt på høyde trening er viktig i kondisjons idrett som langrenn… Dessuten er de 5 første rennene i Ski Classic i høyden , så vår tilpasning til høyde er viktig!

Dagen idag var 3t rulleski og to fine pass, staking så klart, deretter 1.40 rolig løp. I morgen venter en klassisk hardøkt, løp med staver 6x4min. da blir det pustet godt…

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *