Reistadløpet!

 

 

Reistadløpet er et utrolig rått renn. Med 2 lange klatringer på godt over 10% i snitt er dette virkelig rennet for festesmøring!

Vi valgte ski ca 20 min før start. Vi hørte på tilbakemld ifra Morten Brørs og Lennart Larsson som var oppe på fjellet med smurte ski. Kommunikasjonen imellom oss løpere, testerne og Magnar Dalen fungerte utrolig bra, og vi gikk til start med feste voks uten noe test ved start.

Med voks på violett nivå, hadde vi gode ski hele veien. Løpet handlet om kapasitet i en utrolig tøff stigning opp til første topp på Orta. Tord of Chris fikk en luke , og jeg kjempet med Danil Richardsson hele løpet om 3/4 plass. Da Chris slapp Tord hadde jeg et håp om å henta han, og gikk for det. Han var sterk og hold unna..

Jeg var utrolig fornøyd med å klare et renn med diagonal, med bare 2-3 økter med feste siden Reistadløpet ifjor. Formen var bra, teknikken ok, og hodet var på plass i de 2 timene jeg måtte grave dypt…

For meg var dette et bevis på at treningen jeg gjør gir meg et godt 02 opptak, og kapasitet…tross snart 46 år…

Nå venter Yles Levi neste lørdag, noen lette dager hjemme før sesongens avslutning i Nord Finland!

12 replies
 1. Mike Ivanenko
  Mike Ivanenko says:

  good evening Anders! I admire your magnificent form, a very successful season in ski classic! I ask for your advice! in 2019 I’m going to run a 220 km marathon in Sweden, on skis from 8 years (now I’m 30), I give training 6 days a week for 1-3 hours a day. Basically it is long training at low intensity, one – twice a week I do interval. Plus I add workouts with power work in the gym. What should I pay special attention to? maybe, I need to concentrate more on something else?.. I will be very grateful for any advice! thanks s lot)

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Concentrate on long roller skiers 1 a week during summer and autumn. Also 1 long session ski at winter.. 3-5 h, sometimes longer. Anders

   Svar
 2. Peter
  Peter says:

  Hej,
  hur tror du det står till med dopingen inom längdåkningen? Har du någon åsikt om den påstådda systematiserade dopingen inom rysk skidåkning? Hur är det mellan er skidåkare på toppnivå, blir de som åkt fast utfrysta av er andra eller tänker man att alla förtjänar en andra chans? Tycker själv att varje fall av doping är förödande för skidsporten.
  Hälsningar
  Peter

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Doping har alltid vært et problem for toppidretten og også langrenn. Jeg tror allikevel system for å motarbeide blir bedre og bedre. Alt handler likevel om holdninger, og der er jeg heldig som bor i et land og har vokst opp med veldig klare meninger og holdninger til juks. Vanskelig å forstå hvordan dette er i andre land, men det store kultur forskjeller og holdninger til dette i ulike land.

   Svar
 3. Adam
  Adam says:

  Bra kört!
  Man blir inspirerad till att själv fortsätta träna hårt!
  Ska även bli intressant och se hur du lägger upp vår och sommarträningen.

  Lycka till på Ylläs-Levi!

  Svar
 4. Nils-Erik
  Nils-Erik says:

  Gratulerar till en stark insats i Reistadlöpet! Skulle det inte vara bra för Ski Classics om man hade en till tävling med riktigt knallhård banprofil? Förslagsvis lite tidigare på säsongen nere i alperna. Jag uppskattar tävlingar med klungspurter, men skulle gärna se nåt mer lopp där det är mer sannolikt att solokörningar lyckas. Sen kan jag erkänna att jag uppskattar klassisk diagonalåkning. Det är vackert helt enkelt.

  Lycka till i Finland nästa helg!

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Enig med deg, i at det er fint med ulike traseer. Reistad er veldig kupert. Utfordringen ligger i at dette også er renn for mosjonister som vil ha lettere løyper. Bra med begge deler..

   Svar
 5. Andreas
  Andreas says:

  Fantastisk prestert Anders! Du blir bare bedre å bedre med alderen! Utrulig at dere treffer så godt med ski i dette rennet som er veldig krevende å oppnå godt feste hele veien! Godt teamwork! Betyr dette resultatet at mye staketrening gir godt vO2 max resultat? Siden har så lite diagonal gåing i kroppen! At man ikke må trene diagonal for å øke kapasitet? Trener mye staking både på ski, skierg og rulleski men er oppfordret til å trene mer diagonal for å øke kapasitet! Hva tenker du om det?

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Lettere å trene høy kapasitet med motbakke løp eller diagonal for de fleste. Vårt poeng er å trene spesifikt, høy 02 er avgjørende for å stake fort, særlig oppover. Mitt råd er å trene mest mulig på det du skal konkurrere i. Allikevel er det bra med variasjon..jeg sykler og løper noe om sommer, særlig motbakker. Har gått veldig mye diagonal før..så det sitter..Er ikke helt bra timingen av frasparket lengre, men det funker ok til lange bakker som et slikbrenn har. Høy 02 er alltid bra å ha!

   Svar
 6. Peter
  Peter says:

  Fantastic job, gratulerer!
  What skis did you use for the race? I’m looking to get good new race skis that are waxable. Tusen takk.

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Depends on level, but 1 pair cold and 1 pair for softer and wetter conditions are good to have. We use Fischer, and are very satisfied. Get help in a good sport shop to select skies.

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *