Ski og smøretips Birken!

Det blir kald tørr snø. Legg noen lag med en hard kald glider før et pulver. Brenn inn hard grunnboks, legg noen lag i pyramide med kald hard festevoks, tips kommer fra birken.no siste dagene.

GH010359

12 replies
 1. Bård
  Bård says:

  Hei,
  Gratulerer med pallen og en flott laginnsats. Leste at din kollega Nygård hadde ekstremt gode ski. Er det en hemmelighet hva dere gjorde og hadde under skiene? Slip og glider etc.
  Er veldig nysgjerrig på hva som funket så bra på trått føre.

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Takk for det! Ja, vi traff bra og hadde veldig gode ski i Birken. Jeg vet ikke hva som var under, eller akkurat hvordan slip. På kaldt føre er det viktig med en ski med lange kontakt flater, det er viktig med flere lag kald glider, det demper en skarp struktur. Vi hadde fin struktur , tro i fra Fischer. Lite forskjell med pulver og ikke kanskje like bra uten. Mange gjør feil i å ha for skarp struktur og ikke nok innjobbet med hard glider.

   Svar
   • Frode
    Frode says:

    Hei
    Ser dere har brukt skøyteski på de fleste rennene i vinter. Er deres erfaring at disse jevnt over er bedre å stake på en rene stakeski ? Eller er det spesielt på kaldt føre?

    Svar
 2. Håkon Gorseth Halvorsen
  Håkon Gorseth Halvorsen says:

  Hei Anders! Jeg har slitt med svak fysisk form i det siste. Har hatt høy puls på alle økter uansett tempo. Sliter mentalt og teknisk. Har du noe erfaring med høy puls over lang tid?

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Om du er sliten er det bare å hvile mer, få overskudd. Da må du prøve på det i helheten i verdagen. Søvn, mat, stress, hvile..trening. Du må kjenne at du har overskudd for å kunne tåle trening. har du en tung periode ville jeg gjort noen forandringer for å sikre dette..før jeg startet å trene godt igjen.

   Svar
 3. Gunnar
  Gunnar says:

  Hei,
  Kan morot bli et alternativ til lørdag?
  Dere snakker varmt om den i Smøreboka ved temperaturer helt ned til -15, men på boksen står det -1 til -6.

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *