SKIERG TIPS

10 replies
 1. Pål
  Pål says:

  Hei!
  Hvilken motstand kjører du? Maks så mye som mulig? Variere? For langløp trening er det bra å gå lenge på mye motstand eller gir en variasjon bedre utbytte(i samme økt)?… og hvor lenge bør man gå skierg på en økt for å feks være rustet for marcialonga (om man ikke har tilgang på snø:)

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Jeg bruker alle motstandene. Ofte drag med motstand 1-6-10. Jeg har alltid 8 når jeg kjører 10×500. jeg har alltid 10 når jeg kjører Max 20 sekundere, og jeg har 8 når jeg kjører 30-30.
   Når jeg kjører lengre drag bruker jeg 1-6-10. 1 er som flat staking og er utrolig hardt..det hardeste syntes jeg.. 10 er som motbakke.

   Svar
 2. Tom
  Tom says:

  Nesten ingen som snakker om bruk av Ellipsemaskin med tanke på langrennstrening. Da får du brukt både armer og bein. Jeg kjører intervaller på den og det er ikke noe problem å få puls, også er den skånsom for oss som har vondter. Veksler mellom den og Skierg.

  Hva tenker du om bruk av Ellipsemaskin, gir den langrennslike bevegelser (har tenkt at den gjør det, men ikke sikker..) det Anders?

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Helt klart et fint alternativ om man er skadet eller vil trene inne. Vet mange løpere som har god erfaring med den. Jeg foretrekker helt klart å løpe på mølle i motbakke og skierg, men alt du får puls av er bra kondisjonstrening! Varier gjerne! Men som jeg har sagt før så om fremgang på ski er et mål er det for de aller fleste å bruke mest mulig tid på rulleski og helst ski som er mest effektivt, men tanke på ballanse og teknikk.

   Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Hyggelig å høre! Har en kiste der jeg skriver inn hardøktene jeg har…så jeg har noen tider å gå etter…Skiergen er veldig fin å måle form og utvikling..men husk det er stor forskjell på PM4 og 5

   Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] så motiverende for en litt over snittet langrenns interessert olding. Ser fram til staking i skierg samt rulleski utover i […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *