Snart Grønland…

Det nærmer seg tur til Grønland, og siste forberedelser gjøres. De to siste dagene har jeg preppet ski. Vi går på Fischer racing Classic Cold, 802 spenn. Vi har med et  par i reserve om brudd. Jeg har preppet med flere lag kald glider, noe fibertex, og et hardt pulver ifra Swix på toppen. Jeg har også preppet pulk ski på samme måte.

Jeg har fått «oppskriften » av Magnar Dalen. Først og fremst er jeg imponert og overrasket over hvor utrolig mye jobb som ligger bak «topplaget» med pulver. Her tror jeg mange har mye å lære, det er jobben før pulveret som er viktigst…

Vi bruker 3 «pariser brett» påmontert ski. Vi har testet de beste pulkene på markedet, men brett med ski er klart bedre. Minuset får vi i starten når mye stigning og is formasjoner som skaper problemer. Vi bruker også strikk og ikke dråg. Vi har laget en egen patent, (Egil Nilsen) på feste strikk-brett, slik at tauet løftes opp om slakk. Jeg er ikke imponert over det som finnes på markedet originalt, så her har vi modifisert mye! Den første dagen må vi regne med å bære alt på ryggen, og gå på beina. Endel klatring på is og noe vann. Vi har skaffet oss sekker som kan bære 30kg på en grei måte, samme med sko, med pigger. Problemet er vel beina våre…og kroppene..som nok er slitene etter 15-20t bæring med 30kg..

Så håper vi å komme opp etter 1 døgn, på med ski og skisko, deretter slakt mot hele veien til summit 2500moh. Tungt blir det…men håper bare på bra vær!…

De siste dagene har jeg trent:

03.05:  Ski test med pulk..regn og vått, slo opp telt..Skoglund

04.05 Skierg 30, styrke 3×10 45 min, svak og støl.. skierg 20

05.05 Rulle første tur, Kjeldsås hjem 1.30t OK! Deilig med rulle igjen..

 

 

1 svar
 1. Isak
  Isak says:

  Hei,
  Etter et par måneder med lite trening og ingen hardøkter så har jeg gått 4-5 rulleski stak turer så langt i år. Pulsen er ganske høy uansett hvor rolig jeg går. Har du erfaring med det ? Er i ok form.
  God tur til Grønland!

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *