Trening på Mallorca

 

De aller fleste vet at Mallorca er et fantastisk sted å sykle. Øya er liten, men stor nok til at man har god  variasjon i muligheter. Det er enkelt og billig å reise/bo der og trafikantene er veldig vant til syklister. Man kan velge i flate veier, småveier, mye landsbyer, små pass og noen lengre bakker også. Det er ikke brutale bakker som i alper og pyrineer, men lange nok. For rulleski er det akkurat like bra! Jørgen og jeg begynte å bruke Mallorca tilbake i 2010 da vi var der på vinteren for å legge inn rulleski før Vasan. Vi opplevde at man får ekstra trykk i armene med å variere med litt rulleski om vinteren. Etterhvert bruker jeg Tønsberg  om vinteren for noen rulleski økter om jeg føler behov for det.

Nå er jeg på Mallorca hver april/mai. Da er det gjerne med kompiser og Oliver på 13 for å ko

mme ut på sykkel og kjenne varme og kort tøy. Utrolig deilig. Jeg er der også gjerne i september/oktober da det er perfekte rulleski forhold og god sommer varme på denne tida.

Man kan velge å bo nær Palma, i Soller som er nærmere bakkene, eller nord på øya i Alcudia. Jeg foretrekker Can Pastillas som er nær flyplassen. Jeg bor alltid på Hotell Fontanellas bestilt igjennom Velotel i Tønsberg. Bra hotel, bra styrkerom, bra sykkelutleie.

Jeg anbefaler å kjøpe sykkelkart og prøve alt av grønne runder for sykkel på rulleski. Det er et eldorado av veier. Unngå for nærme Palma, røde veier og

veier med mye trafikk. Det er unødvendig når man kan velge så mange fine.

Mine favoritt runder er: For flatt: Can Pasillas- Llucmajor-skilpaddeveiene, om Cura, om Porreres, via servei hjem om Algaida.

Liker også Llucmajor-Campos (sykkelvei)

Santa Maria-Sencelles-Algaida,via servei flyplass.

For bakker:Alle små pass sør er fine.De er og greie å kjøre ned. Den lengste bakken for intervall eller distanse er Soller-Puig Major. Jeg har staket opp , C3 ,på 58 min. Rundkjøring-tunnel. Greit å ha bil ned. Unngår egentlig Sa Calobra da det er langt dit og mye trafikk og busser.

Liker du både sykkel og rulleski er Mallorca perfekt. Ta med rulleski neste gang og opplev nye veier. Vi i Team Santander drar ned igjen 26 okt-4.nov. Fontanellas.

2 replies
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Mallorca er bra. Var en liten periode i og nær Palma i fjor høst, etter en ulykke. ikke noe problem nå. Men vis hensyn og ikke gå på de store og trafikkerte veiene.

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *