VASALOPPET 2018

Det ble en stor seier til Andreas og en stor lagseier for oss! Jeg hadde selv lyst til å prøve å gå i brudd, men ble heller til at jeg måtte bidra til å taue inn 2 brudd. Det kostet krefter, men kroppen var overraskende bra etter minimalt med forberedelser. Hadde god hjelp av Lager 157, men ellers ble det mye dra jobb. Jeg visste hvor god form Andreas var i, og klarte jeg å hente bruddene følte jeg meg sikker på at han ville ta det. All honnør til Joar Thele og Tore Børset Berdal! Jeg liker offensiv gåing og liker de som tør satse i stede for å sikre seg en billig reise. Vasaloppet blir ofte et utmattings løp, der andre egenskaper enn i alle andre renn kommer frem på slutten. Når det er lett snøvær som på søndag er det veldig vanskelig å komme løs, og mange er med lenge. I år satte vi litt fart nær Mångsbodarna, så for alvor i Vasslan.

Jeg er utrolig glad på Andreas sine vegne. Dette er så utrolig fortjent! Han har jobbet ekstremt målbevisst mot denne seieren i flere år, og han har tatt enorme steg siden vi startet å trene sammen våren 2014. På søndag var han suveren, og han skrev seg inn i ski historien! Nå kan han endelig ligge i ro i grava når han en dag dør, som han selv sa!….

Samtidig var dette en lagseier vi har jobbet mot. Magnar og hele teamet rundt har hatt denne dagen i tankene i veldig lang tid. Vi har hatt en ro og trygget jeg aldri har opplevd i Vasaloppet før, og Andreas leverte til gull! Jeg er stolt av alle som har vært involvert i denne seieren, og jeg er utrolig glad for Andreas og vet dette vil bety mye for han!

Min trening siste 3 uker var ikke som planlagt. Dette har jeg gjort:

Søndag 11: 1.Skierg hardøkt 1t, ny pers! Form på gang..     2. Ski 1t Oliver.    3. Styrke 1t skierg 15

Mandag 12: Tok hvile, god form, redd for å bli syk..

Tirsdag 13: Stak 4.10 med Jørgen, bra ,så hangups/nedtrekk 20 min Bra!

Onsdag 14: Syk, dårlig

Torsdag 15: feber, vondt i brystet

Fredag 16: påvist influensa type B

Lørdag 17-onsdag 21, Uggen og noe feber, vondt i brystet

torsdag 22: 1. Må satse..Skierg super rolig 1t. Veldig høy puls, styrke lett 35min, skierg 10.  2. Skierg 45 min dårlig

fredag 23: 1.Ski 3.35, høy puls, hoster mye.   2. Skierg 45, løp 15. Råtten hoster, burde ikke trent!

lørdag 24: 1. 1.Skierg 3.20, høy puls, lav fart, så 50 hangups 50 nedtrekk. 2. Skierg 30

Søndag 25: Ski 2.45, ikke bedre, høy puls, klarer ikke bevege meg under 130-140, normalt 115-120

Mandag 26: Skierg 15, styrke vanlig 45, skierg 10min rolig, 9x20s max,Hoster mye!, Bra trøkk i armer, 10 min rolig

Tirsdag 27: Tør ikke trene, må bli frisk

Onsdag 28: Skierg 3.45 120 puls sakte fart! Tør ikke gå ute for lungene..,snittfart 500m er 8sek dårligere på samme puls som før sykdom…Blir det renn??

Torsdag 1: Hvile, nesten bra..

Fredag 2:Løp 15 min rolig mølle, Så intervall 5-5-5-4, P-2 10%, Fart ifra 10-13, dårligere enn vanlig, fikk puls..160-174

Så skierg 10 rolig, 3x15s max Reise Sälen, løp 40 min rolig

Lørdag 3: Ski 1.20 sakte, et drag 1 min og 4 korte hurt drag, ok!

Søndag4: Streke armer, bra stayer, litt dårlig i tunge bakker. Kjempedag allikevel!!!

 

19 replies
 1. Henrik Sollie
  Henrik Sollie says:

  Gratulerer Anders! Gøy med Andreas selvfølgelig, men du fortsetter å levere og imponere selv med denne oppladningen. Faktisk så har du hatt litt stang ut i år, og likevel er du alltid med å dominerer. Du er til stor inspirasjon for oss over 40 som forsøker å holde koken på vårt nivå:)

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Takk for det..Ja, gøy å kunne motivere.. Trening funker det..og er nok like viktig å være nyskjerrig og offensiv i hodet også.. Håper det ble et bra løp for deg!

   Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Veldig varierende! Jeg drar og mye på lette motstander, alt ifra 1 til 10 og ned igjen. Så mellom 2.00 og 2.112 er vanlig på helt rolig, altså lav puls. Lå litt høyere når syk. Dette er på en PM4, gammel maskin. Oå PM 5 drar man ca 5s raskere i snitt tid 500m.

   Svar
 2. Birger edvinsson
  Birger edvinsson says:

  Du är fantastiskt inspirerande Anders ! Omöjligt att förstå förstå hur man kan gå så hårt efter sjukdom som du gjorde i söndags. Fantastiskt dragjobb !!!
  Vi på santander i Sverige är väldigt stolta 🙂
  Vi ses
  Birger Edvinsson

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Takk for det Birger! Håper du var fornøyd med ditt renn også! Vi sees når det nærmer seg Vättern Runden….

   Svar
 3. Fredrik
  Fredrik says:

  Flott løp, meget imponerande och inspirerande att du er så høyt uppe år efter år på VL! Lurar en del på den smøreboken som du och Jørgen skrev før ett par år sedan. Bruker den mye (utan tvivel den beste smøreboken på marknaden). Sedan dess har det kommit en hel del nya produkter. Vilka bruker ni av dem (som inte står angivet i boken)? FC7 bruker ni mye i boken i blandningar, har ni funnit någon ersättare för den? Takk! /Fredrik

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Hyggelig å høre! ja, den er veldig konkret og har mange bra tips! Nå smører vi mindre ski en tidligere, er bare staking. Savner å smøre ski… Har kommet endel nye produkter som er bra, men mange av de gamle er fortsatt veldig aktuelle. Jeg har vanskelig for å si konkrete tips når det er Magnar Dalen som nå har alt ansvar og enorm kunnskap her. Vet vi bruker harde glidere ifra flere leverandører under pulver som er holdbart.

   Svar
 4. Kjell Terje Slettemeås
  Kjell Terje Slettemeås says:

  Hei. Grattis med vasan! Hva inneholdt skierg økta 11 der du skriver ny pers?

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Det var en økt der jeg gikk 3×20 min. Motstand var 10-6-1- Pause 2 min. Puls 160 hele tiden. Går 50s javn flyt, 10 s Max hele tiden.

   Svar
 5. Kristian
  Kristian says:

  Takk for interessant lesning! Kan du si noe om hvordan du legger opp restitusjon og trening frem mot Birken, etter å ha gått et seigt Vasalopp nå, to uker i forveien?

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Sliten etter Vasan.. Tar 3 lette dager, går litt på ski med ungene.
   Torsdag rolig tur med litt hurtighet, fredag styrke og litt hurtighet, lørdag langtur 3t, kort I4 intervall Søn-man-tir, trenger å kjøre oppgitt form etter sykdom. Lett tir-ons-tors og lette drag fredag

   Svar
 6. Kristian Bollæren
  Kristian Bollæren says:

  Veldig gøy å få være med på denne dagen. Vi opplevde en Andreas som virket så rolig og kontrollert underveis. Men den jobben du la ned underveis var uvurderlig for at seieren skulle havne i teamet. Gratulerer til hele teamet!

  Svar
  • Anders Aukland
   Anders Aukland says:

   Ja, det ble en bra dag, der alle leverte.. Også dere på de faste drikke stasjonene underveis…som det er mange av..!

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *